Hatha Yoga

Voor een les Hatha Yoga kom je naar Max Health Club Aan de Vliet voor Den Haag, Voorburg en Leidschendam en omgeving. Onthaasten en minder stress ervaren bereik je met Hatha Yoga.

Wat is Hatha Yoga?
Hatha-yoga (हठ haṭha, योग yoga) is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.

Niet-bewegende houdingen
Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha-yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana's.

Gezondheid bevorderen
In het Westen is hatha-yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha-yoga is in het Westen is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Deze les is zeer geschikt voor 50-plussers.

Doe de yoga-test en kom er achter welke vorm van yoga aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Yoga test

Cookie instellingen